dilluns, 29 d’octubre del 2012

Hola IN SATIS FACTIOs!!

Aquest blog està especialment dedicat a totes aquestes persones que ens sentim capaces de construir davant l'adversitat.

És curiós que si busquem l'origen etimològic de la paraula satisfacció, ens adonarem que és una paraula composta que prové del llatí: 

def. (ll.) SATIS:  suficient, força.
def. (ll.) FACTIO: acció.

Molts cops la paraula insatisfacció està lligada a connotacions negatives. Però en aquest blog, es vol demostrar que en moltes ocasions seguir el sentit positiu del concepte vol dir no conformar-se, ésser una persona activa i dinàmica.

Si la insatisfacció no és bona companya al llarg de la vida, tenir-ne una mica m'agradaria dir que és, inclús, saludable.  És interessant que estiguem un punt insatisfets, ja que ens indica que estem vius i amb ganes de projectar-nos cap a nous aprenentatges i noves sensacions. La persona que és rígida, és aquella que està mancada d'ànims.

A la vida, trobem moments en què estem a la expectativa, en situació d'estancament, o simplement,  amb ganes de fer algun canvi. Quan arribem a aquest punt, el fet de llençar-nos cap a un objectiu ens pot oferir unes vivències que ens facin créixer com a persones. Quan l'any passat vam treballar l'antropologia recordo haver relacionat aquesta reflexió amb el que s'anomena projecció de la persona.

Moltes persones en la nostre societat es troben en moments difícils i problemes greus: en risc d'exclusió, maltractaments, addicció a les drogues, etc. En totes elles el suport que puguin rebre és clau per poder-se’n sortir, és que aquestes persones necessiten renovar-se i projectar-se.

Se'ls haurà d'ajudar a trobar, i ells mateixos incorporar estratègies i marcant objectius que puguin assolir, per finalment,  situar-se en un punt per anar aprenent i evolucionar positivament.

No cal tenir problemàtiques com les que he exposat anteriorment per sentir-se insatisfet. Tots nosaltres hem passat moments de dificultats que no ens sentíem a gust en situacions diverses o, sabem de gent propera que està passant per aquests experiències. 

Entenc que per afrontar les adversitats de la vida és molt important que aprofundim en la resiliència. Les capacitats que puguem desenvolupar i les estratègies aplicables al llarg de la vida ens seran molt útils.

Us animo a compartir opinions!

1 comentari:

  1. Hola marcel! Me parece muy atractivo el tema que has elegido y realmente muy interesantes tus posts, especialmente el de los vídeos y éste, ya que lo has explicado de una forma que me a gustado.

    Quiero rescatar la afirmación que has construido como encabezamiento del blog, sinceramente solo con leerla me dio fuerza y me hizo reflexionar de como debo afrontar ciertas cosas. Que curioso que unas cuantas palabras juntas creadas con una mera función de transmitir una idea pueda llegar tan adentro a otras personas, no? Al leerla me dije a mis adentros, "gracias" me sentí identificada y enseguida supe que el blog me gustaría.

    "Aquest blog està especialment dedicat a totes aquestes persones que ens sentim capaces de construir davant l'adversitat."

    Puede verse sencilla a simple vista pero esconde mucho en lo que pensar. Vivo con una persona resiliente y cuando me contó su historia poco a poco vi la fuerza que tiene el ser humano de superarse y de no conformarse, como comentaste, sobre aquello que tiene. Hay algo en su interior que le empuja a querer mas y mejor, y esas fuerzas son las que lo hacen digno de admirar. A pesar de su vida difícil y de las adversidades que pueda haber vivido, sale adelante, muchos nos preguntamos como es posible que lo haya logrado y que no se haya echado a perder por el camino pero descubrimos que se trata de esto, de la resiliencia.

    Bravo!

    ResponElimina